ПРОГРАМА НА ПОСЕТАТА НА ПАПАТА ФРАНЦИСК НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

08:15 Пристигнување на аеродромот во Скопје

Официјален дочек

Церемонија за добредојде во Претседателската палата

Средба со Претседателот на РСМ

Средба со Премиерот на РСМ

Средба со државниот врв, цивилното општество и дипломатскиот кор

Посета на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза со лидерите на верските заедници и средба со сиромашните

Света Миса на Плоштадот „Македонија“

Екуменска и меѓурелигиска средба со младите – во дворот на катедралата “Пресвето Срце Исусово“

Средба со свештениците (и нивните семејства) и богопосветените лица

Официјално испраќање

18:30 Заминување за Рим од аеродромот во Скопје