Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev dhe Shkëlqësia e Tij Papa Françesku, realizuan takim të ndarë në kuadër të programit të vizitës Apostolike të Shkëlqësisë së  Tij dhe Klerik i parë i Kishës Katolike.

Në takim, edhe një herë u konfirmua lidhja shekullore shpirtërore ndërmjet shtetit të Papës dhe vendit tonë, të vendosur me misionin e arsimdashësve slloven, vëllezërit e shenjtë Kirili dhe Metodi  dhe me kremtimin e veprës së tyre, që çdo vit bashkërisht festohet në Romë dhe Vatikan.

Kryeministri Zaev në takim dërgoi mesazh se kjo vizitë Apostolike është frymëzim për popullin e Maqedonisë së Veriut dhe e luti Papa Françeskun që të lutet për të mirën e qytetarëve dhe vendit tonë.

Në takimin ndërmjet Kryeministrit Zaev dhe Papa Françeskut u theksua angazhimi i Republikës së Maqedonisë së Veriut që të vazhdoj afirmimin e saj si vend i përbashkët i tolerancës, duke ndjekur shembullin e veprës së Shën Kirilit dhe Metodit, të cilët në vitin 1980 Vatikani i shpalli si përfaqësues të Evropës. Papa Françesku përshëndeti edhe familjen e Kryeministrit Zaev, kur në përfundimin e takimit u bashkangjit bashkëshortja e Kryeministrit Zaev, Zorica bashkë me të bijën Aleksandra.