LUTJA PËR VIZITËN PASTORALE TË PAPA FRANÇESKUT NË REPUBLIKËN Е MAQEDONISË SË VERIUT

O At, Hyj Qiellor,

të falënderojmë që nëpërmjet vizitës pastorale të Papa Françeskut

i dhuron bekimin Kishës dhe popullit tënd.

Dëgjoje lutjen tonë, jepja hirin Atit të Shenjtë, që të na forcojë në fe,

të na rritë shpresën e të na bashkojë në dashuri.

që të mund të jetojmë në paqe dhe harmoni në Atdheun tonë.

O Zot, bekoje Vendin tonë që të rritemi në të vërtetën dhe të bashkuar,

e të përparojmë në të mirën për Lavdinë tënde.

Sepse Ti je i Shenjtë dhe jeton me shenjtër,

tani e në shekuj të shekujve.

Amen!