Апостолска посета на Папата во Република Северна Македонија

7 Maj 2019

“Не бој се мало стадо”

0
Day
0
Hour
0
Minute
0
Second

ПОВИК НА БИСКУПОТ КИРО СТОЈАНОВ ПО ПОВОД ПОСЕТАТА НА ПАПАТА ФРАНЦИСК

Драги верници и почитувани граѓани на Република Северна Македонија, како бискуп, верник и граѓанин на оваа земја – Република Северна Македонија, веста за доаѓањето на Светиот Отец Папа Франциск во посета на нашата Земја ја примив со голема радост и благодарност кон Господа Бога …

НАСТАНИ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА СО ПАПАТА ФРАНЦИСК НА ПЛОШТАДОТ МАКЕДОНИЈА ВО СКОПЈЕ

На светата литургија ќе може да присуствуваат сите заинтересирани граѓани од Република Сeверна Македонија и од светот кои претходно ќе се пријават и ќе добијат влезница.

ЕКУМЕНСКА И МЕЃУРЕЛИГИСКА СРЕДБА СО МЛАДИТЕ

На оваа екуменска и меѓурелигиска средба на младите со папата Франциск ќе може да присуствуваат млади од Република Северна Македонија и од светот кои претходно ќе се пријават и ќе добијат влезница.

СРЕДБА СО СВЕШТЕНИЦИТЕ, НИВНИТЕ СЕМЕЈСТВА И БОГОПОСВЕТЕНИТЕ

На средбата на папата Франциск со богопосветените лица ќе може да присуствуваат бискупи, свештеници (и нивните семејства), монаси, монахињи и богослови од Република Северна Македонија и од светот кои претходно ќе се пријават и ќе добијат влезница.

Повик за акредитација за медиуми

На следниот линк можете да се пријавите за акредитација:

ГАЛЕРИЈА

СЛЕДЕТЕ НÈ:

За повеќе информации, ве молиме пополнете го контакт формуларот:

2019 © papa.mk